بدن و پای ما همواره در حال عرق کردن است و هیچ راهی برای جلوگیری از عرق کردن آن، خصوصا در فصول گرم سال و تابستان وجود ندارد. پای ما در میان چندین لایه جوراب و کفش قرار گرفته و هیچ فضایی برای نفس کشیدن آن وجود ندارد. این موقعیت نه تنها باعث ایجاد ناراحتی و بوی نامطبوع پا و کفش میشود بلکه در بعضی موارد سلامت پا را به خطر انداخته و موجب بیماریهای عفونی از جمله قارچ لای انگشتان پا شود. این بیماری که در میان ورزشکاران خصوصا در فصل تابستان بسیار شایع است، اگر درمان نشود میتواند صدمات جدی به سلامت پای شما وارد کند.
در این مقاله اورجینال پل قصد داریم به معرفی راههای درمان و پیشگیری قارچ انگشتان پا بپردازیم.
قارچ لای انگشتان پا چیست؟
این عارضه نوعی عفونت قارچی است که از پا، به ویژه از میان انگشتان شست شروع شده و میتواند به کنارهها و زیره پا نیز برسد. در ابتدا قارچ پا با دانههای قرمز شروع شده و سپس خارش و سوزش به علایم اضافه میشود. در موارد وخیمتر تاول، زخم وخشکی مزمن پا نیز دیده میشود.
دلایل ایجاد قارچ انگشتان پا چیست؟
مهمترین دلیل ایجاد قارچ پوستی پا عرق کردن است. کفشهای تنگ و نامناسب که دارای سیستم گردش هوای مناسب نیستند سبب افزایش میزان رطوبت پا میشوند. محیط مرطوب بستری مناسب برای رشد قارچ را فراهم کرده و در نتیجه ریسک ابتلا به این عارضه افزایش مییابد. قارچ انگشتان پا بیماری مسری است. به این معنا که از فضای خالی بین انگشتان شروع شده و به مرور در میان تمامی قسمتهای پا رشد میکند و در صورت عدم درمان، کل پا را درگیر خواهد کرد. اما مسری بودن این عارضه به اینجا ختم نمیشود. چرا که در صورت برخورد دستها با پا و یا هر قسمت دیگری از پوست بدن قارچ به آن ناحیه نفوذ کرده و سبب ایجاد ناراحتی پوستی در آن قسمت میشود. به طوری که ممکن است بعد از مدتی تمام بدن را درگیر کند.
چگونه میتوان از قارچ پوستی پا جلوگیری کرد؟
-
خشک نگه داشتن پا
عرق کردن پا یک فرایند طبیعی است و نمیتوان از آن جلوگیری کرد. اما میتوان با استفاده از کفش و کتونی اسپرت مناسب تا حدود زیادی از عوارض آن جلوگیری کرد. استفاده از کفش هایی که دارای رویه مش (Mesh) در ساختار خود هستند تا حدود زیادی سیستم گردش هوا و تنفس پذیری را درون کفش بهبود میبخشند. مش پارچهای مشبک است که دارای منافذ بسیار زیاد است. هوا از طریق این منافذ درون پا به گردش درمیآید و باعث ایجاد محیطی خشک داخل کتونی میشود.
-
رعایت بهداشت
در باشگاه، ورزشگاه و مکانهای عمومی هرگز پا برهنه راه نروید. سعی کنید لوازم شخصی خود اعم از کفش، حوله و لباسهای شسته نشده را به هیچ عنوان به کسی دیگری قرض نداده و تنها به صورت شخصی استفاده کنید.
-
پاهای خود را هر روز بشویید
بعد از ورزش و فعالیتهای مختلف و یا هنگامی که از سر کار بازمیگردید، پاهای خود را با آب و صابون بشویید و باحولهای تمیز خشک کنید. این کار سبب میشود تا عرقهای پا کاملا شسته شده و سبب ایجاد رطوبت لای انگشتان نشود.
-
کفشها را مرتبا تعویض کنید
تا جایی که امکان دارد کتونی های خود را هر روز عوض کنید و اطمینان حاصل پیدا کنید که کفش شما خشک و تمیز باشد.
-
از جوراب نخی استفده کنید
از جورابهایی استفاده کنید که از مواد مرغوب، به ویژه نخ ساخته شده است. این متریال مانع از عرق کردن بیش از اندازه پا شده و درصد بالایی از آن را به خود جذب میکند. به همین دلیل فراموش نکنید که جورابهایتان را هر روز و یا هر چند ساعت یکبار تعویض کنید.
-
از کرمها و مرطوب کنندهای مناسب استفاده کنید
در صورت دیدن علایم خفیف قارچ انگشتان پا از ژل های ضد قارچ مانند کلوتریمازول استفاده کنید. البته قبل از مصرف،حتما با پزشک مشورت کنید چراکه در صورت وجود تاول روی پا نیاز است قبل از پماد زدن پاها را برای مدتی در تشت آب قرار دهید.
امیدواریم که این مقاله برای شما کاربردی و مفید بوده باشد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سلامتی پا و کفش مناسب به وبلاگ اورجینال پَل مراجعه کنید.
دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید