کاردورا (Cordura) از جمله متریال های مشهوریست که در صنایع مختلف کاربرد بسیاری دارد. شاید برخی وسایل مایحتاجی که روزانه از آنها استفاده میکنید از این متریال ساخته شده باشد اما به دلیل عدم شناخت این پارچه قادر به تشخیص دادن آن نباشید. امروز در این پست اورجینال پَل قصد داریم شما را با این متریال کاربردی آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.
ورود به صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خرید کفش و کتانی اورجینال پَل
مشاهده انواع مدل کتونی اسپرت اورجینال
پارچه کوردورا چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخچه پارچه کوردورا
متریال کاردورا (cordura) یکی از منسوجات درجه یکی میباشد که بیش از 70 سال است از این پارچه در صنایع مختلف و فرایند ساخت بسیاری از وسایل استفاده میشود. جالب است بدانید پارچه کوردورا در ابتدا توسط کمپانی آمریکایی دوپونت (DuPont) که متریال نایلون (Nylon) را نیز معرفی کرد رونمایی شد.
اشتباهاً کوردورا در ابتدا به عنوان پارچه ریون تلقی میشد؛ طبق آمار به دست آمده، بیشترین استفاده از کاردورا به جنگ جهانی دوم برمیگردد که در فرایند ساخت لاستیک ماشینها به کار میرفت. همچنین دانشمندان در تلاش بودند تا کیفیت مواد اولیه تولید لاستیک را با تولید ریون یا کوردورای مقاومتر بهبود بخشند.
ابداع متریال کوردورا
پس از کشف کاربردهای مختلف این متریال، کوردورا به عنوان عضوی از خانواده نایلونها به شمار رفت. کوردورا ابتدا در سال 1929 ابداع و شناخته شد و پس از آن در فرایند ساخت بسیاری از وسایل مورد استفاده قرار گرفت. کاردورا پارچهای میباشد که گاهاً با پنبه نیز ترکیب میشود. از جمله ویژگیهای بارز این متریال میتوان به استحکام و دوام بالای آن اشاره کرد. این متریال به واسطه تاریخچه و کیفیت منحصر بهفردی که دارد باعث شده آن را به عنوان جنس و متریالی با قابلیت بسیار بالا در کاربردهای دیگر تبدیل کند.
پس از گذشت سالیان بسیار از تولید کوردورا و به کار رفتن این متریال در صنایع مختلف، افراد بیشتری توانستند از آن بهره بگیرند. پس از سال 1977، افرادی که مشغول به تولید این متریال بودند توانستند به راههای مختلف نحوه رنگ کردن پارچه کوردورا دست یابند و به خوبی آنها را فرا بگیرند. یادگیری نحوه رنگ کردن متریال کوردورا در طیف رنگی متنوع باعث پیشرفت در تولید محصولات جدیدی شد.
به سبب پیشرفت در این متریال، پارچه کوردورا (cordura) در تولید انواع مدل کیف به کار گرفته شد و طبق آمار و بررسیها، حدود 40 درصد از کیف های ساخته شده در بازار از جنس کوردورا یا کاردورا بودند. ممکن است کیف یا کوله پشتی که هم اکنون از آن استفاده میکنید نیز از این پارچه ساخته شده باشد!
مقاومت و دوام پارچه کوردورا چگونه است؟
استحکام پارچه کوردورا به قدری بالاست که امروزه از آن در ساخت انواع مدل کیف و چمدان و همچنین لباسها و وسایلات ارتشی استفاده میشود. از دیگر کاربردهای ویژه و شگفت انگیز این پارچه میتوان به استفاده از آن در انواع شلوار جین و انواع کفشها که به صورت روزانه آنها را میپوشیم اشاره کرد.
علاوه بر مواردی که ذکر شد، طول عمر متریال کوردورا (Cordura) نیز بسیار بالاست. در مجموع این متریال ثابت کرده است که به اندازه دیگر پارچههای موجود در بازار بسیار کاربردی و همه کاره است!
پارچه کاردورا از چه موادی ساخته شده است؟
بعد از جنگ جهانی دوم، کمپانی آمریکایی دوپونت (DuPont) شروع به ساخت متریال کاردورا از مواد پایهای و سازنده نایلون (Nylon) کرد. در واقع، نام تجاری کوردورا مرتبط با ماده اولیه سازنده این متریال بوده که الیاف 6-6 با استحکام بالا 100 درصد میباشد.
علت درد پاشنه پا چیست؟ اینجا کلیک کنید!
پارچه کوردورا چیست؟
متریال کاردورا بیشتر به سبب پایداری و مقاومتی که در برابر سایش دارد شناخته شده است. اگر شما نیز به دنبال پارچهای هستید که بتواند هر شرایطی را تحمل کند و با خیال راحت به آن اتکا کنید، کوردورا (Cordura) گزینه بسیار مناسبی برای شما میباشد.
متریال کوردورا چه کاربردی در ساخت کفش دارد؟
همانطور که بالاتر توضیح دادیم، کاردورا دوام و مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش دارد؛ از طرفی وزن بسیار سبک آن از جمله مزایای این پارچه به حساب میآید؛ به همین دلیل اغلب برندهای مشهور ورزشی تولید کننده کفش و کتونی در دنیا کادورا را را به عنوانی متریالی ویژه برای قسمت رویه کتانی مورد استفاده قرار میدهند. مقاومت بالای کاردورا در برابر سایش سبب شده تا کمپانیهای سازنده کتونی اورجینال این پارچه را اغلب در قسمتهایی از کتانی استفاده کنند که مورد سایش بیشتری قرار میگیرند.
این متریال به گونهای میباشد که میتواند هم در قسمت بیرونی کفش مورد استفاده قرار بگیرد و هم در قسمت داخلی کفش به عنوان آستر!
وزن بسیار کم کوردورا همانند تکنولوژی مِش (Mesh) سبب شده این متریال از جمله بهترین پارچهها برای ساخت رویه کفش و کتونی ورزشی به شمار بیاید.
ویژگیهای بارز متریال کوردورا
برای شناخت بیشتر مزایای این پارچه میتوان برخی ویژگیهای آن از جمله ضد آب بودن، شستشوی آسان، خشک شدن سریع، استحکام بالا در برابر سایش، پوسیدگی و پارگی را نام برد. همچنین در ساخت متریال کوردورا، از الیافی که برند اینویستا (INVISTA) تولید میکند استفاده شده است.
متریال کنواس (Canvas) در ساخت کفش چه کاربردی دارد؟
کاردورا نایلون چیست؟
ممکن است کلمه کوردورا نایلون به گوشتان خورده باشد؛ در واقع کوردورا نایلون نیز اصطلاحی برای متریال کاردورا میباشد. پس از تلفیق متریالهای کوردورا و نایلون توسط کمپانی دوپونت (DuPont)، این متریال با هر دو نام نیز شناخته میشود که هر دو معنی یکسانی دارند.
خصوصیات قابل توجه متریال کوردورا
مقاوم در برابر نفوذ آب و خشک شدن سریع
از دیگر مزایای پارچه کاردورا میتوان به مقاومت ویژه در برابر آب اشاره کرد. هنگامی که شما راه میروید و یا در حال انجام فعالیت خاصی هستید، بدن و پای شما عرق میکند و یا ممکن است بر اثر شرایط آب و هوایی در معرض برخورد با آب باران قرار بگیرد. از طرفی هم اگر پا یا لباس شما خیس شود باعث کاهش سرعت عمل شما میشود. متریال کوردورا (Cordura) بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی رطوبت را از پا و بدن شما دور کرده و در مدت زمان بسیار کمی خشک میشود.
قابلیت تنفس پذیری متریال کوردورا
یکی از موارد بسیار مهمی که باید هنگام خرید کفش و کتونی و لباس به آن توجه کنید، قابلیت تنفس پذیری آنها میباشد. کوردورا در کمال سرسختی و مقاوم بودن، همانند متریالهایی چون مِش (Mesh)، پرایمنیت (Primeknit)، فلاینیت (Flyknit) و... دارای خاصیت تنفس پذیری ویژهای میباشد که تنها مخصوص عبور هوا به محیط داخلی کفش و بیرون از آن میباشد.
مواردی که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید:
-
علت سرد شدن پا چیست؟
-
کفش مناسب والیبال چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
-
راهنمای تشخیص کفش اصل از کپی و هایکپی
-
نحوه نگهداری از کفش اورجینال
کارشناسان سایت اورجینال پَل همواره از طریق راه های ارتباطی زیر آماده پاسخگوئی به تمامی سوالات شما عزیزان میباشند:
صفحه رسمی اینستاگرام: original.pal
واتساپ: 09120387302
تلفن تماس: 08138283237 - 08138263633
دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید