تعرق زیاد پا نشانه چیست؟


امروز میخواهیم در رابطه با عارضه ای صحبت کنیم که بدون شک بیش از نیمی از افراد جهان به آن مبتلا هستند اما آن را موضوعی ساده و پیش پا افتاده تلقی می‌کنند! بیماری هیپرهیدروز (Hyprohidrosis) یا تعریق بیش از اندازه پا! اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید با ما همراه باشید تا حقایق این بیماری و علت عرق کردن دست و پا را برایتان روشن کنیم و همچنین کفش مناسب این عارضه را به شما معرفی کنیم.

ورود به صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خرید کفش و کتانی اورجینال پَل

مشاهده انواع کفش و کتونی اسپرت اورجینال با قیمت مناسب

علت عرق کف پا نشانه چیست؟

 

شاید برای شما هم سوال باشد که هایپرهیدروز چیست؟ بهتر است اینگونه به شما بگوییم که تعریق بیش از حد پاها را هیپرهیدروز (Hyperhidrosis) می‌گویند.

عرق کردن بیش از حد پا یا هیپرهیدروز در بین آقایان بسیار رایج‌تر از بانوان است و همچنین در بین جوانان بیشتر از میانسالان و سنین بالاتر است. افرادی که دچار تعرق بیش از حد در پاهایشان هستند، اغلب دچار تعریق کف دست نیز هستند و این موضوع سبب رنج بردن و اذیت شدن آنها شده است.

 

به گفته انجمن بین المللی هایپرهیدروزیس، 3 درصد از مردم جهان از مشکل هایپرهیدروزیس رنج می‌برند.

حال که متوجه شدید هایپرهیدروزیس چیست شاید کمی تعجب کنید! چرا که بیشتر افراد این مشکل را دارند اما حتی اسم این بیماری را هم نمیدانند.

 

تعرق پا یا بیماری هایپرهیدروزیس

 

دلیل تعرق بیش از حد پا چیست؟

تعریق بیش از حد پا به نظر می‌رسد یک مشکل ارثی باشد. هیچکس دقیقاً نمیداند که چرا این اتفاق می‌افتد، اما به نظر می‌رسد افرادی که دارای این مشکل هستند با یکدیگر متفاوت هستند؛ یعنی هر یک به شیوه و در قسمت دیگری از بدن خود نسبت به فرد دیگر عرق می‌کنند. اغلب مردم هنگامی که هوا گرم است یا زمانی که دمای بدنشان بالا می‌رود عرق می‌کنند، اما افراد مبتلا به هایپرهیدروزیس تقریباً در تمامی زمان‌ها دچار تعریق بیش از حد هستند.

شایع‌ترین نشانه‌های هایپرهیدروزیس در پاهای برخی افراد این است که از تعرق بیش از حد پای آنها در داخل کفش می‌لغزد. در این حالت پاها ممکن است همواره ظاهری سفید و مرطوب داشته باشند. گاهی اوقات ممکن است پا دچار عفونت شود.

زمانی که پا رطوبت زیادی داشته باشد، به مرور پوست تحلیل می‌رود و باعث ایجاد عفونت می‌شود. همچنین موردی دیگری که میتوان به آن اشاره کرد ایجاد بوی بد پا می‌باشد. این‌گونه افراد همواره به دلیل بو گرفتن کفش و پای خود دارای حس اضطراب و نگرانی هستند. این احساس اضطراب و انزوا ناشی از تعرق زیاد میتواند به ویژه در نوجوانان به هایپرهیدروزیس پلانتار (Plantar hyperhidrosis) تبدیل می‌شود.

 

ساده‌ترین راه های از بین بردن بوی بد پا و کتونی اسپرت

 

به یاد داشته باشید رعایت بهداشت پا بسیار ضروری است. پاهای خود را روزانه با صابون آنتی باکتریال بشویید؛ اطمینان حاصل کنید که بین انگشتان پا را تمیز می‌شویید. پاها را کاملاً خشک کنید، سپس پودر پا یا نشاسته ذرت و یا پودر ضد قارچ را بر روی پاهای خود بمالید.

 

پودر پا برای کاهش تعرق

 

قارچ پا و علل ایجاد آن چیست؟

 

از جوراب‌های فتیله ای استفاده کنید که از ترکیب الیاف طبیعی یا اکریلیک ساخته شده‌اند. دلیل استفاده از این متریال این است که رطوبت را از پای شما دور می‌کنند. برخی ترکیبات مصنوعی نیز به‌گونه‌ای ساخته شده اند که رطوبت را از پا دور کرده و بهترین عملکرد را برای خشک نگه داشتن پا دارند. جوراب های صد در صد پنبه ای تمام رطوبت و عرق را به خود جذب می‌کنند اما عرق را از پا دور نگه نمیدارند، به همین منظور آنها اغلب باعث ایجاد تاول می‌شوند، بنابراین بهتر است برای جلوگیری از کاهش تعرق پا از این نوع جوراب‌ها نیز دوری کنید.

 

تعریق بیش از اندازه پا

 

چطور از داغی کف پا جلوگیری کنیم؟ درمان آن چیست؟

 

این نظر هم میتواند خوب باشد که در طول روز جوراب خود را عوض کنید. پس سعی کنید همیشه یک جفت جوراب همراه خود داشته باشید تا در صورت لزوم آن را تعویض کنید. علاوه بر این موارد گفته شده، سعی کنید از کفش‌هایی استفاده کنید که از مواد و متریال تنفس پذیر ساخته شده اند.

 

کتونی‌های تنفس پذیر مناسب بیماری هایپرهیدروزیس یا تعریق پا

 

تکنیکی به نام یونتوفورزیس (Iontophoresis) وجود دارد که از آب برای عبور جریان الکتریکی ملایم از طریق پوست استفاده می‌کنند و برای افرادی مناسب است که دچار تعرق پا یا هایپرهیدروزیس هستند. همچنین میتوانید این دستگاه را خریداری کرده و در منزل از آن استفاده نمایید.

 

دستگاه یونتوفوزیس

 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر پای شما بیش از حد عرق می‌کند حتماً به یک متخصص مراجعه کنید. طبق گزارش کتابخانه ملی ایالات متحده، کمتر از 4 درصد از افرادی که به بیماری هایپرهیدروزیس مبتلا هستند به دنبال مراقبت‌های پزشکی هستند. در این بین تنها یک پزشک میتواند شما را در حل این مشکل کمک کند. افرادی که در مورد تعریق بیش از حد پای خود با پزشک مشورت می‌کنند، ممکن است در مورد تعریق شدید دیگر قسمت‌های بدن از جمله زیربغل، کف دست، صورت یا حتی پوست سر خود نیز نگرانی داشته باشند.

 

تشخیص و درمان

بیشتر مواقع، تعرق بیش از حد پا براساس گزارش علائم و معاینه فیزیکی پاها تشخیص داده می‌شود. همچنین پزشک میتواند برای تایید تشخیص خود به کمک یُد آزمایشی انجام دهد. ابتدا محلول یُد را بر روی کف پا می‌گذارند، پس از خشک شدن محلول، نشاسته ذرت را روی آن قسمت می‌پاشند. در صورت تعرق زیاد، ناحیه ای که نیاز به درمان دارد رنگ آبی تیره به خود می‌گیرد.

راه های درمانی متناسب با علائم شماست. ضدعرق هایی وجود دارند که هم با نسخه و هم بدون نسخه قابل تهیه هستند که میتوانید از آنها استفاده کنید. همچنین تزریق بوتاکس نیز میتواند تعریق زیاد پاها را به طور موقت کنترل کند.

 

تزریق بوتاکس برای تعرق بیش از حد پا

 

راه‌های جلوگیری از این بیماری

رعایت بهداشت پا میتواند از ایجاد بوی بد پا و عفونت پا که دو عارضه شایع ناشی از تعرق بیش از حد یا همان هایپرهیدروزیس هستند جلوگیری کند.

 

کارشناسان سایت اورجینال پَل به صورت 24 ساعته از طریق راه های ارتباطی زیر آماده پاسخگوئی به تمامی سوالات شما عزیزان می‌باشند:

صفحه رسمی اینستاگرام: original.pal

واتس‌اپ: 09120387302

تلفن تماس: 08138283237 - 08138263633

ورود به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل


دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید