با افزایش محبوبیت خرید اینترنتی و گسترش زیبایی و مد، برخی از افراد به خرید کفشهایی وسوسه میشوند که ممکن است برای پا چندان مناسب نباشند. در نتیجه بسیاری از افراد کفشهایی میپوشند که متناسب با شکل و اندازه سایز پای آنها نیست. به ویژه خانمها که اکثراً کفش کوچک خریداری میکنند و در معرض مشکلاتی مانند میخچه، پینه پا و سایر ناهنجاریها قرار میگیرند که برای درمان آنها گاهی نیاز به جراحی نیز میباشد. گاهی این موارد سبب برخی بیماریها و درد در انگشتان پا میشود. ما در این مقاله راهکارهای سادهای برای درمان این مشکلات و همچنین علت این دردها را برایتان توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
برای پیادهروی و رانینگ خود کفش اورجینالی را انتخاب کنید که به انگشتان پای شما فشاری وارد نکند!
درد انگشت پا چیست؟
به طورکلی هر احساس ناخوشایند یا ناراحتی در انگشتان پا، درد انگشت تلقی میشود. انگشتان پا شامل استخوان، مفاصل، عضلات، تاندونها، رباط ها، اعصاب و رگ های خونی میباشد که همگی اینها در معرض آسیب، عفونت و سایر شرایطی هستند که باعث ایجاد درد میشوند. همانند سایر دردها، درد در انگشتان پا نیز ممکن است کوتاه مدت و یا به صورت مداوم باشد.
ممکن است در انگشتان خود احساس ضربان، سوزن سوزن شدن پا و یا احساس سوراخ شدن داشته باشید.
اغلب احساساتی مانند سوزن سوزن شدن و سوزش، پارستزی (paresthesia) نامیده میشوند که به اصطلاح به آن خواب رفتگی پا میگوییم. در بعضی موارد نیز ممکن است درد انگشتان پا نشانه یک بیماری جدی مانند عفونت یا بیماری شریان محیطی (PAD) باشد. اگر در بیشتر موارد درد انگشتان پای شما همراه با تورم، قرمزی و گرما یا حرارت همراه است سریعاً به پزشک خود مراجعه کرده و به دنبال راه حل درمان آن باشید.
چه علائم دیگری ممکن است با درد انگشت پا همراه باشد؟
با توجه به سابقه بیماری یا بیماری زمینهای شما، ممکن است اختلالاتی مانند عفونت یا التهاب انگشتان نیز به وجود بیاید که در این صورت در این ناحیه علاوه بر گرم شدن انگشت پا، قرمزی نیز دیده میشود.
در این میان لازم است با علائمی که ممکن است با درد انگشتان پا همراه باشد آشنا شویم که عبارتاند از:
احساس سوزش، یخ کردن یا سرد شدن انگشت، مشکل یا ناتوانی در حرکت دادن انگشت پا، علائم شبیه آنفولانزا (خستگی، تب، گلودرد، سردرد، سرفه)، درد مفصل، بی حسی، برآمدگی پوستی، تغییر رنگ پوست مانند کبودی، تورم یا ورم.
در بعضی موارد، درد انگشتان پا ممکن است با علائم دیگری که نشانه دهنده یک بیماری جدی و تهدید کننده است همراه باشد که هرچه سریع تر و در اسرع وقت باید رسیدگی شود. این علائم جدی عبارتند از:
تغییر در هوشیاری یا گیجی
به سختی نفس کشیدن، خس خس سینه و یا تنگی تنفس
تب بالا (بالاتر از 101 درجه فارنهایت)
ناتوانی در تحمل وزن روی انگشت پا
مشاهده رگه های قرمز در اطراف ناحیه زخم یا درد
قرمزی انگشت پا همراه با گرما و تورم (ورم)
زخم هایی روی پا و انگشتان پا
چه چیزی باعث ایجاد درد در انگشتان پا میشود؟
بسیاری از مشکلات انگشتان پا به دلیل آسیب دیدگی یا ساییدگی پوست پا، عضلات، استخوانها، مفاصل، تاندونها، رباط های انگشت پا در اثر افزایش سن است. از دلایل شایع درد در انگشتان پا میتوان به پینه پا و آرتروز اشاره کرد. با این حال بیماریهای عفونی، شرایط عصبی و سایر فرایندهای غیر عادی میتوانند انگشتان پا را تحت تاثیر قرار دهند. به طور دقیقتر، زخم های روی انگشتان پا که در اکثر مواقع به درستی بهبود نمییابند، ممکن است نشانه گردش خون ضعیف ناشی از بیماری شریان محیطی باشد که یک مشکل جدی و تهدید کننده است. در اثر درد انگشتان پا ممکن است عفونتهای مختلفی ایجاد شود؛ مانند: عفونت قارچی، عفونت استخوان، عفونت زخم و مفصل آلوده.
عوارض احتمالی درد انگشتان پا چیست؟
عوارض مختلف درد انگشتان پا به بیماری زمینهای یا اختلال بستگی دارد. درد خفیف در انگشتان پا که معمولا به دلیل پوشیدن کفش نامناسب یا تنگ میباشد، با استراحت، یخ، داروهای ضد التهاب و یا پوشیدن کفش اسپرت راحت رفع میشود. از آنجا که درد در انگشتان پا میتواند پیشرونده باشد و منجر به آسیب ها و مشکلات جدی شود، توصیه میشود به پزشک خود مراجعه کنید. رسیدگی سریع به این مشکل میتواند عوارض احتمالی از جمله درد مزمن، معلولیت، از دست دادن انگشت پا (قطع عضو)، آسیب دائمی و گسترش عفونت را جلوگیری کند.
تغییر شکل انگشتان پا
پینه پا
پینه پا، بزرگ شدن استخوان و یا بافت اطراف مفصل پا میباشد. با رشد پینه، ممکن است شست پا به سمت انگشت دوم برگردد و هنگام پوشیدن کفش و راه رفتن باعث ایجاد تورم و درد شود. عوامل ژنتیکی نیز ممکن است در ایجاد پینه تاثیر داشته باشد اما به طور معمول پوشیدن کفشهای تنگ دلیل اصلی این مشکل میباشند. اگر به دنبال درمان این مشکل بدون جراحی هستید، به شما پیشنهاد میکنیم از کفشهایی که قسمت جلویی آنها پهن است استفاده کنید. همچنین میتوانید از فاصله دهنده بین انگشت شست و انگشت دوم بپوشید و یا از یخ نیز استفاده کنید. اگر این راه حلها پاسخگو نباشد مجبور به جراحی خواهید شد.
میخچه
میخچه نیز در اثر پوشیدن کفشهای تنگ و فشار دائمی کفش به پوست پا به وجود میآید. درمان ساده این عارضه استفاده از پَد میخچه میباشد.
انگشت چکشی
انگشت چکشی یا مالت فینگر (Mallet Finger) هنگامی رخ میدهد که انگشت پا به جای صاف خوابیدن شروع به جمع شدن میکند. در این حالت مفصل انگشت میانی خم میشود و اگر کفشی تنگ یا نامناسب بپوشید باعث ایجاد درد در انگشتان پا میشود؛ به همین دلیل عضلات انگشتان پا به تدریج ضعیف میشوند. در این صورت میتوانید برای درمان این مورد از راهکار های سادهای مانند پوشیدن کفشهای راحت تر، استفاده از آتل انگشتان پا و استفاده از یخ در منطقه آسیب دیده استفاده کنید.
ناخن پا
ناخن انگشت پا معمولا در کناره انگشت شست پا ایجاد میشود. این آسیب ممکن است هنگامی تشدید شود که کفش بسیار تنگ و سفت بپوشید و باعث فشار انگشت اول به انگشت دوم شود و نتیجه این فشار رشد غیرطبیعی ناخن پا میشود. در نهایت، فشار مداوم منجر به التهاب و درد ناخن میشود که برای درمان آن باید کفشی بپوشید که قسمت جلویی آن پهنتر بوده و بهتر است پای خود را سه الی چهار بار در روز با آب گرم بخیسانید.
پای دیابتی
افراد دیابتی اغلب از آسیب عصبی (نوروپاتی محیطی) در پا رنج میبرند. اگر کفش این افراد بیش از حد تنگ باشد و یا فشار زیادی بر پای آنها وارد شود منجر به تاول یا زخم میشود که میتواند به سرعت به عفونتهای جدی تبدیل شود.
انتخاب صحیح کفش برای مشکلات پا
هنگام خرید کتونی ورزشی جدید، اطمینان حاصل کنید که کفش پای شما را فشار نمیدهد و به اصطلاح نمیزند و هیچ یک از انگشتان پای شما بر روی دیگری رانده نمیشود. همچنین میتوانید مقاله نحوه انتخاب صحیح کفش و کتونی را مطالعه نمایید چرا که کمک بسیار زیادی به شما خواهد کرد.
برای مشاهده 10 برند برتر کفش ورزشی در دنیا و کتونیهای صد در صد اورجینال از برندهای مشهور جهان به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل مراجعه نمایید.
ورود به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل
دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید