فردی در منار کفش های ورزشی در حال مالش کف پا و درد در ناحیه پا


سلامتی یکی از مهمترین جنبه‌های زندگی انسانهاست که عوامل مختلفی آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پا نیز جز اندام‌های بسیار فعال و پر تحرک است که نقش بنیادی در بدن دارد. یکی از این موارد تاثیر گذار بر سلامت استفاده از کفش نا مناسب است. 


تاثیر کفش بر سلامتی و بررسی عوارض آن 

 

کفش جزئی جدایی ناپذیر از استایل روزانه است و شما را در تمامی فعالیت‌های ورزشی و روزمره همراهی می‌کند. بیشتر افراد روزانه 8000 تا 10000 گام برمیدارند. پس می‌توان گفت محافظت از پا و نیز نحوه انتخاب صحیح کفش ورزشی تاثیر چشم‌گیری بر سلامت بدن خواهد داشت. تحقیقات نشان می‌دهد که از هر 10 نفر، 9 نفر با درد و مشکلات پا درگیر بوده‌ و تاثیرات کفش نامناسب را عیناً تجربه کرده‌اند.

 

کفش ورزشی نارنجی رنگ در پای ورزشکار نشسته بر زمین ورزشی

 

بر اساس پژوهش‌های انجام شده بزرگترین عامل ایجاد مشکلات در پا، استفاده از کفش نامناسب است که مشکلاتی نظیر درد در ناحیه کمر، ستون فقرات، زانو و نیز عوارضی و مشکلاتی مانند خار پاشنه، گرمای کف پا، تاول و ... را ایجاد می‌کنند. پس می‌توان نتیجه گرفت که هزینه کردن برای داشتن یک کفش اسپرت اورجینال، سرمایه‌گذاری ایده‌آلی خواهد بود که به سرعت تاثیر خود را بر سلامتی نشان داده و شما را از درمان‌های طاقت‌فرسا در آینده مصون میدارد.

 

کفش چه تاثیری در سلامتی دارد؟

 

اگر کتونی ورزشی شما تنگ یا گشاد بوده و یا به خوبی از پا حمایت نمی‌کند، فعالیت‌های بدنی فشار بیشتری بر پنجه، پاشنه، قوزک و مفاصل پا وارد می‌کند. این فشارهای دائم و مستمر می‌تواند به درد و جراحت منجر شود. عوارض ناشی از کفش نامناسب را می‌توان به طور کلی در موارد زیر خلاصه کرد:

  • افزایش احتمال ایجاد صدمات و جراحات در هنگام انجام فعالیت‌های ورزشی و روزمره

  • تشدید کمر درد، درد زانو، ستون فقرات

  • تاثیر بر استایل حرکتی و راه رفتن افراد

 

ما برای جواب به این سوال که " نوع کفش و کتانی در سلامتی چه تاثیری دارد؟" اثرات نامناسب کتانی‌ها را در دو گروه دسته بندی کرده‌ایم:

  

اثرات کوتاه مدت کفش نامناسب:

 

میخچه

میخچه ضایعه‌ای پینه‌ای شکل است که از سلول‌های مرده و سخت پوست تشکیل شده و معمولا بر روی مفاصل، جلو و پشت پا ایجاد می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهند که اغلب فشار مستمر ناشی از کفش نا مناسب بر پا عامل ایجاد میخچه است. ممکن است پای شما در کفش گشاد، آزادی عمل بیشتری داشته باشد اما در این نوع از کفش‌ها نیز نقاط خاصی تحت فشار خواهند بود و منجر به میخچه می‌شوند. این عارضه در زنان بیشتر از مردان دیده شده چرا که در کفش های زنانه مثل کفش پاشنه دار, نوک تیز و غیره، پا بیشتر تحت فشار و ضربه خواهد بود.

 

نمای نزدیک از پنجه پا دارای میخچه

 

مشکلات ناخن پا

 

یکی دیگر از عوارض پوشیدن کفش نامناسب ایجاد مشکل برای ناخن‌ها و یا قارچ است. پوشیدن کفش تنگ دخترانه یا پسرانه بر انگشتان پا فشار زیادی وارد کرده و گاهی سبب می‌شود تا بخشی از ناخن وارد پوست و گوشت اطراف شده که به اصطلاح به آن گوشه کردن ناخن می‌گویند. این عارضه بسیار دردناک و ناراحت‌کننده است و ممکن است باعث ایجاد قرمزی و عفونت شوند. این موضوع نه تنها بر سلامت پا تاثیر گذاشته بلکه اعتماد به نفس شما را نیز کاهش داده و باعث می‌شود تا با پنهان کردن آن موجب گسترش عفونت شوید. از طرفی عدم تهویه خوب داخل کفش به دلیل استفاده از متریال نامناسب و ایجاد محیط مرطوب در کفش‌های ورزشی، محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها فراهم کرده و بیماری‌های پوستی مختلفی را ایجاد می‌کند. هرگز فراموش نکنید که بر اساس فعالیت‌های مختلف، نوع کتانی متفاوت خواهد بود. اگر شما هم اهل ورزش بی‌نظیر پیاده روی هستید پیشنهاد می‌کنیم مقاله نکات پیاده روی و فواید آن را مطالعه نمایید.

 

نمایی نزدیک از گوشه کردن ناخن شست پا

اثرات بلند مدت کفش نامناسب

 

صاف شدن کف پا

کف پای صاف از دیگر پیامدهای کفش اسپرت مردانه و زنانه نامناسب است که صاف شدن قوس استاندارد کف پا و مماس شدن سطح آن با زمین را موجب می‌شود. قوس کف پا بسیاری از فشارهای وارده از سطح زمین را خنثی و مانع از ایجاد درد در نقاط حساس بدن نظیر کمر، زانو و حتی گردن می‌شود. فشار طولانی مدت ناشی از کتونی نا مناسب بر بافت نرم این بخش از پا، سبب صاف شدن قوس پا و ایجاد درد در کف و پاشنه می‌شود. در کتانی‌های اورجینال تکنولوژی‌های ویژه‌ای برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده است. یکی از آنها فناوری تورشن (Torsion) در کفش ورزشی آدیداس است که به خوبی از قوس کف پا حمایت کرده و از مشکلات متعدد برای سلامتی جلوگیری می‌کند.

 

تصویر پاهایی سالم با قوس مناسب واستاندارد

 

کمر درد

از دیگر آسیبهای کفش نامناسب برای بدن را می‌توان ایجاد درد در ناحیه کمر دانست. کمر درد نه تنها دردی طاقت فرساست که گاه تحمل آن غیرممکن است بلکه بسیاری از جنبه‌های زندگی فرد را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقاله کفش مناسب برای کمر درد به طور مفصل به بررسی این آسیب پرداخته و شما را در انتخاب کفش برای کمرد درد راهنمایی می‌کند.

 

فردی با دستانی روی کمر با احساس درد در ناحیه کمر

 

درد مفاصل

زمانی که شما از کفش گشاد یا تنگی استفاده می‌کنید که به خوبی پا را در بر نمی‌گیرد، پا نمی‌تواند به خوبی وزن بدن را تحمل کرده و فشار وزن به طور مناسب بر تمامی نقاط پا تقسیم نمی‌شود. این موضوع  موجب آسیب‌های برگشت ناپذیری مثل درد زانو و آرتروز می‌شود. از طرفی کتانی نا مناسب ناهنجاری‌هایی مثل تغییر فرم پا و بزرگ شدن استخوان‌ها و مفاصل را به همراه خواهد داشت. حال اهمیت کفش در سلامتی بدن، بیش از پیش نمایان خواهد شد.

 

ورزشکار در زمین ورزشی با احساس درد در زانو

 

کیفیت زندگی

در آخر می‌توان گفت که استفاده مستمر از کفش رسمی یا اسپرت نا مناسب کیفیت زندگی شما را تغییر داده و موجب می‌شود تا بقیه عمر خود را با درد و مشکلات فیزیکی دست و پنجه نرم کنید. این مسئله در بانوان بیشتر از سایر افراد دیده می‌شود چرا که بسیاری از کتانی های زنانه‌‌ بدون در نظر گرفتن کیفیت و راحتی، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کنند.

بر این اساس درد پا، کمر و زانو ناشی از کفش‌های نامناسب موجب کاهش تحرک، پویایی و آزادی عمل و نیز کاهش اعتماد به نفس و افسردگی خواهد شد.

 

نکاتی جالب در مورد پاهای انسان:

 

  •    از هر 10 نفر، 9 نفر از مشکلات و درد در ناحیه پا رنج میبرند.

  •   زنان 4 برابر بیشتر از مردان مشکلات پا را تجربه می‌کنند.

  •   علت تغییر فرم پا 9 زن از هر 10 خانم به دلیل استفاده از کفش ورزشی یا رسمی نامناسب است.

 

همچنین پای هر فرد شامل:

25% از کل استخوان‌های بدن، 60 مفصل، بالغ بر 200 ماهیچه و تاندون و 8000 رشته عصبی می‌باشد.

 

 

در پایان امیدواریم که این مقاله برایتان مفید باشد. شما می‌توانید برای خرید اینترنتی کتانی‌های اصل به فروشگاه اینترنتی کفش اورجینال پل مراجعه کرده و از خرید خود لذت ببرید. همچنین با دنبال کردن صفحات اجتماعی از مطالب مختلف، ویدئوها، عکس‌ها و تازه ترین اخبار برندهای معروف آگاه باشید.

 


1 نظر

avatar
آزیتا تهرانی

خیلی جالب بود ممنون از مطالب مفیدتون

avatar
اورجینال پَل

سلام وقت شما بخیر سپاسگزاریم از شما که وقت گذاشتین و خوندین امیدواریم تونسته باشیم کمکی کرده باشیم.


دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید