فردی بر روی ترازو  سفید برای اندازه گیری اضافه وزن


شاید برای شما هم پیش ‌آمده باشد که هنگام پیاده‌روی و یا ورزش کردن در پای خود دچار درد و ناراحتی شوید. بسیاری از افراد به همین دلیل در هنگام انجام فعالیت های ورزشی دچار مشکل می‌شوند. یکی از علل شایع درد پا هنگام فعالیت های روزانه، اضافه وزن و فشار ناشی از آن بر عضلات و مفاصل است.

امروز قصد داریم تا تاثیر اضافه وزن بر سلامت پا را برای شما توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.

 

با کفش‌های مخصوص پیاده‌روی و رانینگ اینجا شاهد کاهش وزن خود باشید!

تمامی افرادی که دچار اضافه وزن هستند پاهای خود را در معرض فشار دائم قرار می‌دهند. این فشار پیوسته در طی زمان نه تنها برای سلامت عمومی بدن بسیار مضر است، بلکه پاهای شما را به عنوان قلب دوم بدن، تحت تاثیر قرار می‌دهد. محققان بر اساس مطالعاتی که در سال 2018 در انجمن ملی سلامت پا واشینگتن صورت گرفت، به این نتیجه رسیدند که بیش از نیمی از شرکت کنندگان این تحقیق که از وضعیت سلامتی پای خود ناراضی‌اند، از چاقی رنج می‌برند. بنابراین این مشکل که اضافه وزن بر سلامت پا تاثیرگذار است نه تنها ثابت شده بلکه این روزها بسیار همه گیر شده است.

محققان مرکز ورزشی - درمانی واشنگتن که انحصاراً بر روی بهداشت و سلامت پا تحقیق می‌کنند، تاکید دارند همان قدر که مراحل درمان و مراقبت از سلامت پا اهمیت دارد پیش گیری نیز مهم است. هر زمان صحبت از سلامت کامل بدن می‌شود آنچه اهمیت دو چندان پیدا می‌کند اقدامات موثر جهت پیشگیری از ابتلا به عارضه‌های مختلف است.

 

چه تفاوتی میان اضافه وزن و چاقی وجود دارد؟

برخلاف تصور عموم که گمان می‌کنند اضافه وزن شکل مودبانه‌ی چاقی است، از لحاظ فیزیولوژیک و پزشکی معنا و مفهوم این دوعبارت کاملا باهم متفاوت است. این تفاوت به بی اِم اِی (BMI) یا شاخص توده‌ی بدنی شما برمی‌گردد.

 

بی اِم اِی چیست؟

بی ام ای (BMA) یکی از رایج ترین فرمول‌های به دست آوردن شاخص حجم بدن است. این کلمه که مخفف Body Mass Index می‌باشد؛ مقیاسی است که نشان می‌دهد شما دارای وزن طبیعی هستید یا خیر. اگرچه امروزه ثابت شده است که این فرمول برای ورزشکاران و کسانی که توده عضلانی بیشتری نسبت به یک فرد عادی دارند نمی‌تواند کاملا دقیق باشد اما برای عامه‌ی مردم این مقیاس می‌تواند دید نسبی خوبی از وضعیت بدنی فرد بدهد.

 حروف BMI بر روی مکعب‌های چوبی در کنار متر زرد رنگ

 

فرمول بی ام ای بسیار ساده است. کافی است شما وزن خود را به کیلوگرم یادداشت کرده، سپس قد خود را به سانتی‌متر به توان دو برسانید و وزن را به قد تقسیم کنید. باتوجه به عددی که به دست می‌آید می‌توانید تشخیص دهید در محدوده طبیعی هستید یا خیر.

کمتر از 18.5 = کمبود وزن

18.5 تا 24.9 = نرمال

25 تا29.9 = اضافه وزن

30 تا 34.9= چاق

بیشتر از 35 =خیلی چاق

اگر شاخص توده‌ی بدنی (BMI) برابر و یا بیشتر از 25 باشد، شما دچار اضافه وزن هستید. این درحالی است که بی ام ای بیش از 30 شما را جز دسته‌ی افراد چاق قرار می‌دهد.

 

چگونه چاقی بر سلامت پا تاثیر می‌گذارد؟

هر فردی با توجه به قد، وزن و ساختار بدنی که دارد، باید برای نگه داشتن تعادل در بدن وزن خود را در محدوده‌ی ایده آلی حفظ کند. هرچقدر این وزن زیادتر شود تعادلی که در بدن وجود دارد را بیشتر دچار اختلال می‌کند. تصور کنید در زمان راه رفتن یا فعالیت پای شما چه مقدار فشاری را متحمل می‌شود؟ به مروز زمان این فشار باعث به خطر انداختن سلامت پا و همچنین ایجاد مشکلات متعدد برای سلامتی می‌شود. جالب است که بدانید علل بسیاری از کمر دردهای شایع در بین افراد، به عملکرد پا بازمی‌گردد.

 

مشکلات ناشی از چاقی

چاقی مشکلات عدیده‌ای برای پا به وجود می‌آورد. از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- پای صاف

- آسیب و فشار به استخوان، رباط و عضله‌ی پا

پلانتار فاشیا - خار پاشنه (آسیب دردناکی است که به علت تورم بافتی که پاشنه را به استخوان انگشتان پا متصل می‌کند به وجود می‌آید).

- مشکلات پای دیابتی مانند نوروپاتی (در این عارضه اعصاب محیطی پا آسیب می‌بیند).

- نقرس

شاید باورتان نشود ولی حتی 500 گرم اضافه وزن می‌تواند پاهای شما را در وضعیتی کاملا آسیب پذیر قرار داده، بر راه رفتن و فعالیت شما تاثیر گذارد و راحتی شما را تحت شعاع قرار دهد.

 

چگونه وزن کم کنیم؟

باور کنید شما در همین لحظه هم می‌دانید چه چیزهایی را باید بخورید و از خوردن چه موادغذایی پرهیز کنید. استفاده از سبزیجات و میوه‌ها، پروتئین‌ در حد تعادل، غذاهای سالم بسیار توصیه می‌شود در عین حال باید از خوردن غذاهای کنسروی و فراوری شده، مواد غذایی سرخ شده و شیرینی جات زیاد خودداری کنید.

 دو دمبل در کنار یک سانتی متر به دور یک سیب سبز به عنوان راه‌های کاهش وزن

  • زیاد ورزش کنید

یکی از موثرترین راه‌های کاهش وزن ورزش کردن است. اگرچه با وجود اضافه وزن انجام تمرینات ورزشی کار چندان راحتی نیست اما راه هایی وجود دارد که این کار را برایتان راحت تر کند.

 ورزشکار مرد در حال دویدن بر روی تردمیل برای رسیدن به وزن ایده‌آل و کاهش وزن

 

  • یک برنامه ورزشی مناسب تهیه کنید

با یک پزشک متخصص طب ورزشی و ارتوپدی مشورت کرده و از آن‌ها بخواهید برنامه‌ای کاملا اختصاصی مناسب شرایط شما برایتان در نظر گیرند. فراموش نکنید که ابتدا از تمریناتی شروع کنید که فشار زیادی بر پا، کمر و ستون فقرات شما وارد نمی‌کنند.

 

  • شنا کنید

ورزش هایی را در نظر بگیرید که فشار و پرش کمتری دارند برای مثال شنا و یا ایروبیک در آب می‌تواند بسیار ایده‌آل باشد.

 

انتخاب کفش مناسب برای جلوگیری از پا درد

همه‌ی ما اهمیت کفش اندازه و مناسب را در سلامت پای خود می‌دانیم. بسیاری از بیماری‌های مفصلی و درد های بدن ناشی از پوشیدن کفش نامناسب، قابل پیشگیری است. آنچه اهمیت دارد استفاده از کتونی‌های مناسبی است که در طولانی مدت راحتی شما را فراهم کند تا در مسیر کاهش وزن خود با مشکل دیگری روبه رو نشوید. از کفش های مناسب و اورجینال استفاده کنید. در بسیاری از مواقع کتونی نامناسب خود می‌تواند باعث ایجاد پا درد، کمر درد و خار پاشنه شود.

 

درد پا را به طور کامل از بین ببرید

با یک برنامه غذایی مناسب و مشاوره با مربی ورزشی سعی کنید برنامه‌ای جامع برای سلامتی خود در نظر بگیرید. فراموش نکنید پا قلب دوم بدن است و سلامتی آن بر سلامتی کل بدن تاثیر گذار است. اگر مدت‌هاست درد زانو و کمر شما را کلافه کرده است همین امروز وقت آن رسیده که به این اوضاع خاتمه دهید و با عزمی راسخ برای همیشه با این درد کلافه کننده خداحافظی کنید.

 

 

ورود به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل

 


دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید