واریس در دوران بارداری یکی از شایع ترین مشکلات در بین بانوان است که اغلب آنها دچار آن می شوند. اگر افراد در دوران حاملگی به موقع متوجه وجود رگ های واریسی شوند و نسبت به درمان آن اقدام کنند و تحت نظر پرشک معالج باشند، خطرات ناشی از واریس بارداری نیز به حداقل خواهد رسید. با ما همراه باشید تا در این مقاله در رابطه با ایجاد رگ های واریسی در زمان حاملگی و راه های پیشگیری از ابتلا به واریس بارداری بپردازیم.
ورود به صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خرید کفش و کتانی اورجینال پَل
لیست قیمت انواع مدل کفش و کتونی اورجینال اسپرت
واریس پا در بارداری
رگ واریسی چیست؟
رگ های واریسی منشا گرفته از سیاهرگ های زیر سطح پوست هستند که با تورم و پیچ خوردگی آنها، میتوانید رگ های واریسی را بر پوست خود مشاهده کنید.
آنها معمولاً به رنگ های آبی و بنفش دیده شده و اغلب در ساق پا و قوزک پا پدیدار میشوند. رگ های واریسی گاهی سبب احساس سنگینی در پا، خارش و درد می شوند که پیشنهاد می شود به محض مشاهده آنها به پزشک مراجعه کرده و هرچه زود برای جلوگیری از بیشتر شدن آنها درمان های مربوطه را شروع کنید.
افراد ممکن است در سنین مختلف و به دلایل متفاوتی دچار واریس شوند؛ از این رو، یکی از جمله شایع ترین مواردی که دیده شده است واریس ایجاد شده در هنگام بارداری می باشد. حال آنکه چه زمانی در بارداری این عارضه به وجود می آید و راه های پیشگیری از آن چیست برای همگان سوال است. تا آخر این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی نکات واریس بارداری بپردازیم.
برای اطلاع از علائم و راههای درمان واریس پا اینجا کلیک کنید!!
چه عواملی سبب به وجود آمدن رگ های واریسی در دوران بارداری میشود؟
به دلیل تغذیه جنین از خون مادر، در بدن افراد باردار خون اضافی تولید می شود که هر دو بدن بتوانند به خوبی رشد کنند و این یک نکته ضروری است!
هنگامی که حجم خون در بدن مادر افزایش پیدا می کند فشار وارده بر رگ های خونی به خصوص رگ های پا بیشتر می شود؛ چرا که در پا خون در جهت مخالف جاذبه زمین حرکت کرده و باید تمام خون اضافی مجدد به قلب بازگردد. علاوه بر این، افزایش وزن و فشار وارده رحم به رگ های لگن (با بزرگ شدن جنین در رحم مادر دیواره رحم که خاصیت ارتجاعی دارد نیز بزرگتر شده و به رگ های لگن فشار وارد میکند) و پروژسترون اضافی که در این زمان در بدن در حال تولید است میتوانند بر روی رگ های سست شده تاثیر بگذارند و در نهایت فرد در دوران بارداری به واریس مبتلا شود.
رگهای واریسی در چه زمانی از دوره بارداری به وجود می آیند؟
رگ های واریسی میتوانند در تمام زمان های دوران بارداری به وجود آیند اما اگر رگ های واریسی در ماههای اول بارداری پدیدار شوند، باید بدانید که با افزایش وزن و رسیدن به ماههای بالاتر رگ های واریسی بیشتر مشخص می شوند.
در بسیاری از موارد دیده شده که رگ های واریسی پس از زایمان از بین رفته و به احتمال زیاد پوست به شکل اولیه باز میگردد. اما اگر این اتفاق نیفتاد میتوانید با مراجعه به پزشک نسبت به درمان آن اقدام کنید.
در دوران بارداری چه کفشی بپوشیم؟ اینجا کلیک کنید.
با واریس پا در دوره بارداری چه کنیم؟
راه حل و درمان واریس پا دور دوران بارداری
جالب است بدانید برای به حداقل رساندن رگ های واریسی که در زمان حاملگی به وجود می آیند نیز راه حل هایی وجود دارد. اما به یاد داشته باشید که تمام بانوان در دوران بارداری دچار این مشکل نمیشوند، چه بسا افرادی که به واریس ابتلا نشدند؛ بنابراین شاید شما نیز یکی از آن افراد خوش شانس باشید که به رگ های واریسی مبتلا نشود! در این قسمت چند راه حل و درمان به شما توصیه می کنیم که میتوانند در صورت پدیدار شدن رگ های واریسی به شما کند.
-
جریان خون را حفظ کنید
در طول روز هر تایمی که توانستید راه بروید، هنگام نشستن پاها را صاف نگه دارید، هنگام ایستادن پا را روی یک چهار پایه کوتاه قرار دهید و با پای دیگر عوض کنید، مچ پای خود را کش و قوس دهید، و عادت پا روی پا انداختن را ترک کنید چرا که این مورد احتمال ایجاد رگ های عنکبوتی را به حداقل می رسانند. به یاد داشته باشید حتماً از کفش راحت، نرم و طبی برای راه رفتن و قدم زدن در دوران بارداری استفاده کنید. میتوانید با کلیک بر اینجا مدل های متنوعی را مشاهده کنید.
-
جنب و جوش داشته باشید
ورزش کردن یکی از راه های پیشگیری از به وجود آمدن رگهای واریسی است؛ بنابراین هر دو روز یکبار به پیاده روی بروید و یا نوع دیگری از تمرینات مناسب برای افزایش گردش خون انجام دهید. تحقیقات نشان میدهد که فعالیت در آب بسیار مفید است، اگر میتوانید حتماً رفتن به استخر را در برنامه خود قرار دهید و سعی کنید بیشتر در آب راه بروید.
-
راحتی
اطمینان داشته باشید که لباس های زیر شما از سایز مناسبی برخوردار باشند؛ به گونه ای که هنگام پوشیدن آنها راحت باشند و بخصوص در قسمت کشاله ران به پا چسبیده نباشد چرا که لباس زیر تنگ سبب کند شدن گردش خون می شود.
کمربند و یا جوراب هایی که به پا فشار وارد می کنند استفاده نکنید و همچنین از پوشیدن کفش های تنگ و پاشنه بلند نوک تیز نیز اجتناب کنید حتی اگر مشکل تعادلی با پوشیدن آنها نداشته باشید.
انتخاب کفش مناسب بارداری؛ کلیک کنید!
-
پا را محکم ببندید
جوراب های واریسی که بسیار محکم پا را احاطه می کنند مناسب هستند. سفت و محکم بودن جوراب های واریسی نه تنها در جریان خون اختلال ایجاد نمی کنند بلکه با ساختاری پله ای که دارد در قسمت پایین پا سفت تر و محکم تر و در قسمت بالاتر نرم تر و راحت تر است، از تنگی و فشار آن کاسته می شود و بدین صورت سبب افزایش جریان خون از پایین به بالا می شود.
توجه داشته باشید هیچ تحقیقی مبنی بر درمان واریس پا از طریق جوراب واریسی وجود ندارد، اما میتواند به عنوان درمان موقتی آنها را در نظر بگیرید. شاید تنگ بودن جوراب های واریسی چندان خوشایند نباشد اما استفاده از جوراب واریسی به هنگام صبح قبل از بیرون آمدن از تخت (قبل از آویزان شدن یا ایستادن بر روی پا) از تجمع خون جلوگیری میکند.
-
افزایش وزن بطور پیوسته در بارداری
از توصیه های پزشک معالج خود برای برنامه غذایی جهت مانع افزایش بیش از حد وزن در طول دوره بارداری پیروی کنید. افزایش وزن فراتر از یک حدی، نیاز شما را به سیستم گردش خون افزایش میدهد.
-
به سمت چپ بخوابید
خوابیدن به سمت چپ سبب جلوگیری از وارد شدن فشار به رگ های اصلی خون می شود که این امر سبب متعادل نگه داشتن جریان خون می شود.
-
به خود فشار وارد نکنید
اگر شما فعالیت های دیگر از جمله بلند کردن اجسام سنگین و همچنین علائمی از یبوست را مشاهده کردید، باید بدانید احتمال ابتلا به رگ های واریسی نیز بیشتر است. به خاطر داشته باشید، هموروئید (بواسیر) از جمله رگهای واریسی مقعد هستند.
مشاهده انواع کفش راحت و سبک برای بارداری
-
مصرف روزانه ویتامین
رژیم غذایی متعادل در دوره بارداری میتواند به سلامت رگهای شما کمک کند. بیشتر از غذاهایی که دارای ویتامین سی (C) هستند استفاده کنید، چراکه بدن شما از ویتامین سی برای تولید کلاژن و الاستین استفاده میکند و بافت های همبند رگهای خونی را ترمیم و حفظ میکند.
چقد طول میکشد تا رگهای واریسی از بین بروند؟
خبر بسیار خوب این است که در بسیاری از موارد، اگر شما قبل از بارداری رگ واریسی نداشته اید، رگ واریسی شما چند ماه بعد از زایمان کوچک می شود و یا حتی از بین میروند.
در دوره بارداری چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
به محض اینکه متوجه رگهای واریسی شدید به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا بین رگ واریسی و خطر ترمبوز سیاهرگی عمقی (deep vein thrombosis (DVT)) و یا لخته شدن خون، که تنها در دوره بارداری می باشد ارتباطی وجود دارد. بنابراین، از اینکه پزشک معالج از وضعیت شما آگاه است اطمینان حاصل کنید.
مواردی که پیشنهاد میکنیم مطالعه کنید:
-
آشنایی با ورزش تنیس و کفش مناسب آن
-
ویژگی های کفش ارتوپدی چیست؟
-
نکات مهم پوشیدن کفش پاشنه بلند که هر فرد باید بداند!
-
اهمیت وجود زیره طبی
کارشناسان سایت اورجینال پَل همواره از طریق راه های ارتباطی زیر آماده پاسخگوئی به تمامی سوالات شما عزیزان میباشند:
صفحه رسمی اینستاگرام: original.pal
واتساپ: 09120387302
تلفن تماس: 08138283237 - 08138263633
دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید