درد ساق پا چیست


درد ساق پا یکی از مشکلات متدوال برای عموم افراد است. درد استخوان ساق پا میتواند از خفیف تا آزار دهنده و طاقت فرسا باشد؛ از این رو بهتر است علائم و نشانه ها و همچنین علت به وجود آمدن این درد را بیابید و سعی در بهبود و رفع آن کنید. علاوه بر این، ما به شما کمک می‌کنیم که چه کفشی را برای درد ساق پا انتخاب کنید! با ما همراه باشید.

ورود به صفحه اصلی فروشگاه اینترنتی خرید کفش و کتانی اورجینال پَل

مشاهده انواع مدل کتونی اسپرت اورجینال

درد استخوان ساق پا چیست؟

 

علائم و تشخیص درد ساق پا

چطور این عارضه را درمان و پیشگیری کنیم؟

 

همانطور که گفته شد، درد ساق پا از جمله رایج ترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد دارند، این درد میتواند به صورت خفیف یا شدید خود را نشان دهد. اگر درد ساق پا شدید باشد ممکن است راه رفتن و ایستادن شما را مختل کند و از توانایی شما در صحیح گام برداشتن بکاهد.

آسیب به ماهیچه ها تا مشکلات رگ های خونی از جمله عوامل احتمالی هستند که سبب ایجاد درد در ساق پا می‌شوند. در برخی موارد ممکن است به دلیل وجود مشکلاتی در عصب های ستون فقرات، در ناحیه ساق پا نیز احساس درد داشته باشید که برای حل این عارضه میتوانید با مراجعه به پزشک و همچنین استفاده از کفش طبی مناسب نسبت به بهبود و درمان آن اقدام کنید.

 

تشخیص صحیح علت درد پا

در برخی موارد نیز عواملی سبب ایجاد درد بخصوص در استخوان های پا می‌شوند که گاهی با تغییر برخی عادات و شیوه سبک زندگی میتوان آنها را بهبود بخشید، اما باید در نظر داشته باشید که درست تشخیص دادن علت و نوع درد بسیار حائز اهمیت است که میتوانید با مراجعه به پزشک متخصص به آن دست یابید.

 

نحوه انتخاب کفش و کتونی مناسب

 

علت درد ساق پا

 

علائم و نشانه های درد ساق پا

درد ساق پا ممکن است دائمی باشد و یا هر چند وقت یکبار اتفاق بیفتد حتی درد آن میتواند به تدریج و یا یک دفعه به وجود بیاید. ممکن است درد آن با انجام فعالیت‌های فیزیکی خاص مانند تمرینات تخصصی ورزشی و یا حتی در هنگام استراحت اتفاق بیفتد.

این درد میتواند بر روی کل ساق پا یا فقط قسمتی از ساق پا را تحت تاثیر قرار دهد. احساس درد میتواند متفاوت باشد، مداوم یا مقطعی، شدید یا به صورت تیر کشیدن، سوزش و یا احساس گزگز کردن باشد.

براساس بیماری های زمینه ای هر فرد، درد ناحیه ساق پا میتواند با علائم دیگری نیز خود را بروز دهد؛ گرفتگی عضلات، نرمی عضله، سفت شدن عضله، قرمزی یا کبودی، تورم، سستی عضله یا کج شدن زانو، مشکل در راه رفتن از جمله علائم درد ساق پا می‌باشد.

 

آیا درد ساق پا میتواند خطرناک باشد؟

 

چه بیماری هایی سبب درد در ناحیه ساق پا می‌شوند؟

برخی بیماری ها میتوانند مستعد به وجود آمدن درد در ناحیه ساق پا شوند؛ برخی از آنها عبارتند از: آرتروز، کیست بیکر یا پاپلیتئال، سرطان استخوان، شکستگی استخوان، آماس کیسه های مفصلی، سندرم کمپارتمان فعالیت مزمن، لنگیدن، ترومبوز سیاهرگی عمقی، نقرس، درد رو به رشد، آسیب عضلات همسترینگ (عضلات پشت ران)، دیسک کمر، بیماری پرتس، آسیب رباط، بیماری مرالژیا پارستتیکا، گرفتگی عضلات، کشیدگی عضلات، بیماری ازگود اشلاتر، استئومیلیت (عفونت استخوان)، بیماری سرخرگی محیطی، نوروپاتی محیطی، بیماری ساکروایلئیت، سیاتیک، برآمدگی یا تورم ساق پا، تنگی کانال نخاع، رگ به رگ شدن، التهاب تاندون، لخته شدن خون، پارگی منیسک و رگ های واریسی.

 

تاثیر پوشیدن کفش نامناسب بر کمر

 

عوامل متداولی مانند بالا بودن سن، کم آبی بدن، بارداری، دیابت، اضافه وزن یا چاقی، اختلالات عصبی، اختلالات لخته شدن خون، صدمات یا جراحی، استراحت طولانی مدت در بستر، نشستن های طولانی مدت، نشستن های طولانی مدت، مصرف الکل، استعمال سیگار، فعالیت های ورزشی به ویژه ورزش‌های تماسی نیز به عواملی که سبب افزایش ریسک انواع درد در ساق پا می‌شوند شناخته شده اند.

 

درمان درد ساق پا

 

درد ساق پا را چگونه تشخیص دهیم؟

اگر درد ساق پای شما شدید بود به صورتی که روزانه شما را کلافه کرد، بهتر است حتماً برای تشخیص بهتر و درمان آن به پزشک مراجعه کنید. پزشک در رابطه با دردهایی که احساس کردید از شما سوالاتی می‌پرسد و پس از معاینه نسبت به درمان آن اقدام می کند.

ممکن است پزشک متخصص برای تشخیص آزمایش ها و عکسبرداری هایی نظیر اشعه ایکس، اِم آر آی یا عکسبرداری مغناطیسی رزونانس (MRI)، سونوگرافی، سی تی اسکن، ونوگرافی، الکترومیوگرافی و آزمایش خون نیز تجویز کند.

 

آیا درمان های خانگی تاثیر دارد؟

اگر درد ساق پا به سبب علائم جزئی ایجاد شود، اغلب با درمان های خانگی و خود درمانی قابل درمان می‌باشند. موارد زیر میتوانند به کاهش درد و تورم پا کمک کنند:

1. استراحت دادن به پاها تا حد ممکن

2. قرار دادن کیسه یخ سه بار در روز بر روی پا به مدت 15 الی 20 دقیقه

3. بالا بردن و نگه داشتن پاها هنگام دراز کشیدن یا نشستن

4. استفاده از داروهای مسکن رایج که بدون نسخه نیز قابل تهیه است.

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر درد ساق پای شما در هنگام پیاده روی روزمره بدتر شد، تورم داشت و یا تا چند روز بعد از درمان های خانگی گفته شده ادامه داشت، بهترین راه برای تشخیص و درمان مراجعه به پزشک است!

اگر هرگونه علائم عفونت احتمالی مانند قرمزی، گر گرفتگی و تب، تورم و رنگ پردگی پا و یا سرد شدن و یخ شدن پا، احساس درد در ساق پا پس از نشستن های طولانی مدت، تورم هر دو پا به همراه مشکلات تنفسی و ظاهر شدن ناگهانی دردهای وحشتناک را مشاهده کردید بهتر است هر چه سریع تر به پزشک متخصص رجوع کنید.

 

علت درد ساق پا چیست

 

چرا درد ساق پا در شب شروع می‌شود؟

کارشناسان هنوز دلیل دقیق درد ساق پا در شب را نمی‌دانند اما عوامل شناخته شده ای وجود دارد که میتواند ریسک درد ساق پا در شب را افزایش دهد. در بسیاری از موارد، گرفتگی عضلات در شب دلیل نامشخصی دارد، به این معنی که دلیل دقیق آن مشخص نیست. ممکن است گرفتگی عضلات به مدل قرار گیری پاهای شما در خواب مرتبط باشد. اغلب اوقات هنگام خواب پاها و پنجه پای ما از بقیه بدن ما فاصله دارند، که باعث میشود ماهیچه ساق پا کوتاه شود و آنها را مستعد گرفتگی و درد میکند.

 

از دیگر عواملی که باعث درد ساق پا در شب می‌شود میتوان موارد زیر را نام برد:

کم تحرکی: ماهیچه ها باید بطور منظم کشیده شوند و فعالیت داشته باشند تا به درستی عمل کنند؛ نشستن طولانی مدت، ماهیچه پا را مستعد گرفتگی میکند.

فشار بیش از حد به عضلات: ورزش بیش از حد باعث می‌شود که عضلات بیش از حد کار کنند و ممکن است گرفتگی عضلات را به همراه داشته باشد.

نشستن نامناسب: نشستن زیاد و پا روی پا انداختن به مدت طولانی باعث کوتاه شدن عضلات ساق پا شده که میتواند باعث گرفتگی عضلات شود.

ایستادن طولانی مدت: تحقیقات نشان داده است افرادی که مدت طولانی در محل کار خود می ایستند، بیشتر در معرض گرفتگی عضلات در شب هستند.

فعالیت های فیزیکی غیرعادی: طبق مطالعات الکترومیوگرافی، گرفتگی عضلات پا با افزایش تحریک غیر عادی عصبی همراه است.

کوتاه شدن تاندون ها: تاندون ها که عضلات و استخوان ها را بهم وصل میکنند به مرور زمان بطور طبیعی کوتاه میشوند. و این میتواند باعث گرفتگی عضلات ساق پا شود.

 

چگونه از گرفتگی عضلات در شب جلوگیری کنیم؟

 

ممکن است نکات زیر به شما در جلوگیری از گرفتگی عضلات در شب کمک کند:

مقدار زیادی مایعات بنوشید: مایعات به ماهیچه ها اجازه میدهند که عملکرد طبیعی خود را حفظ کنند. ممکن است لازم باشد میزان مایعات مورد مصرف را طبق عواملی نظیر سن، آب و هوا، سطح فعالیت بدنی و نوع دارویی که مصرف میکنید تنظیم کنید.

کشش عضلات: کشش عضلات ساق پا و همسترینگ قبل از خواب میتواند دفعات و شدت گرفتگی عضلات را کاهش دهد.

دوچرخه ثابت: چندین دقیقه پا زدن آرام با دوچرخه ثابت ممکن است قبل از خواب به شُل شدن عضلات کمک کند.

نحوه خوابیدن خود را تغییر دهید: از خوابیدن برعکس روی زانو پرهیز کنید و سعی کنید اگر تخت میخوابید زیر زانو یک بالش قرار دهید.

از لحاف های سنگین خودداری کنید: لحاف های سنگین میتواند هنگام خواب پاهای شما را به سمت پایین فشار دهد. لحاف های سبک و کوچک و راحت را انتخاب کنید که به شما امکان میدهند هنگام خواب پاها و پنجه های خود را صاف و درست نگه دارید.

کفش های مناسبی را انتخاب کنید: کفشهای بی کیفیت و تقلبی، خصوصاً اگر کف پا صاف باشد میتواند مشکلات مربوط به عصب و ماهیچه ساق پا را بدترکند. از کفش های اورجینال که دارای زیره میانی نرم، سبک، و راحت می‌باشند و همچنین از متریال مرغوبی ساخته شده اند استفاده کنید.

 

دارو برای درمان ساق پا

 

چه کفشی برای پیاده روی مناسب است؟

 

گرفتگی عضلات ساق پا در بارداری

بسیاری از بانوان در طول دوره بارداری با گرفتگی عضلات مواجه می‌شوند، اما هیچ کس به دلیل رخ دادن این اتفاق دست پیدا نکرده است. ممکن است درد پا به حمل وزن اضافه مرتبط باشد، نه حرکت کردن زیاد و کمبود برخی از ویتامین ها.

خبر خوب این است که بسیاری از دردهای پا در طول دوره بارداری خفیف و کوتاه مدت هستند. هرچند دردی که وجود دارد میتواند نشانه ای از فشار عصبی، رگهای واریسی و یا مسئله‌ای جدی همانند لخته شدن خون باشد. کشش و ماساژ عضلات ساق پا میتواند گرفتگی عضلات را هنگام ضربه تسکین دهد.

آسان ترین راه برای جلوگیری از گرفتگی عضلات داشتن پیاده روی منظم، نوشیدن مایعات زیاد برای در تعادل نگه داشتن سطح آب بدن و همچنین دوش آب گرم قبل از خواب می باشد.

 

چرا در دوره بارداری گرفتگی عضلات داریم؟

هیچکس دقیقاً نمیداند که چرا خانم ها در طول دوره بارداری گرفتگی عضلات دارند. این امکان وجود دارد که عضلات به دلیل حمل وزن اضافی حالت کوفتگی یا خستگی پیدا میکنند. گرفتگی عضلات ممکن است به دلیل کمبود ویتامین، بی تحرکی یا کم ورزش کردن و یا جمع شدن آب در پا که ورم یا تورم نیز گفته می‌شود باشد.

ممکن است ابتدا در طول دوره 3 ماهه دوم بارداری گرفتگی عضلات داشته باشید؛ شاید با گذشت ماه های بارداری و بزرگتر شدن شکم گرفتگی عضلات نیز بدتر شود. گرفتگی عضلات میتواند در طول روز اتفاق بیوفتد، اما احتمالاٌ بیشتر در شب این درد را احساس خواهید کرد که این موضوع نیز میتواند بر کیفیت خواب شما تاثیر بگذارد.

 

درد ساق پا در دوران بارداری

 

کمبود چه ویتامین هایی باعث گرفتگی عضلات در ساق پا می‌شود؟

اطلاع از فقدان ویتامین هایی که باعث درد در ساق پا و گرفتگی عضلات می‌شود، ممکن است به شما در یافتن منشاء اصلی درد و گرفتگی عضلات پا کمک کند. در اینجا به برخی از عوامل و دلایل رایج آن می‌پردازیم.

ویتامین B: کمبود ویتامین B میتواند باعث بروز مشکلات عضلانی شود. طبق تحقیقات کلینک نورولوژیک در اکتبر 2014 (Neurologic Clinics) به عنوان مثال، کمبود این ویتامین میتواند منجر به گرفتگی عضلات در ساق پا شود. همچنین طبق تحقیقات کلینک مایو: نوآوری ها،کیفیت و نتایج در ماه ژوئن 2019، گرفتگی عضلات از علائم کمبود ویتامین B12 میباشد.

ویتامین D: کمبود ویتامین D اگرچه شواهد قطعی نیستند، طبق تحقیقات گزارشات استخوان (Bone Reports) در ژوئن 2018، امکان دارد کمبود ویتامین D منجر به درد در ماهیچه شود.

 

عدم تعادل الکترولیت بدن

طبق گفته کلینیک مایو (Maya Clinics)، عدم تعادل الکترولیت در بدن نیز میتواند یکی از عوامل گرفتگی عضلات باشد. همچنین به گفته کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، این موضوع ممکن است به دلیل تعریق زیاد، ننوشیدن آب کافی، استفراغ یا اسهال برای فرد نیز اتفاق بیوفتد.

 

بهترین ساعات ورزش کردن

 

سدیم Na: کمبود سدیم نیز اغلب سبب گرفتگی ناشی از عدم تعادل الکترولیت میشود؛ بنا به گفته های کلینک مایو، کمبود سدیم در سیستم بدن میتواند باعث مشکلاتی نظیر ضعف عضلانی، اسپاسم و گرفتگی عضلات شود.

طبق گفته های کلینیک کلیوند (Cleveland Clinic)، کمبود منیزیم نیز میتواند تاثیر مشابهی داشته باشد، عدم دریافت کافی این نوع الکترولیت میتواند بطور موقت عملکرد عضلات شما را مختل کند و منجر به اسپاسم، ضعف یا سستی در عضلات شود.

همین موضوع در مورد سایر الکترولیت ها نظیر پتاسیم K و کلسیم Ca نیز صدق میکند. براساس گفته کلینک مایو، اگر سطح پتاسیم و کلسیم شما بسیار پایین بیاید منجر به گرفتگی عضلات خواهد شد.

اکنون شما میدانید که کمبود چه ویتامین های سبب گرفتگی عضلات خواهند شد، در این قسمت چندین مورد وجود دارد که میتوانید با رعایت و استفاده از آنها، از گرفتگی عضلات پا جلوگیری کنید و نسبت به درمان آن اقدام کنید.

 

درمان درد ساق پا با مواد مغذی

 

غذاهای غنی از ویتامین استفاده کنید:

به سبب اینکه کمبود ویتامین میتواند باعث گرفتگی عضلات شود، طبق گفته کلینیک مایو ترکیب رژیم غذایی با مواد خوراکی مغذی میتواند بسیار کمک کننده باشد. به عنوان مثال برای جلوگیری از اسپاسم و گرفتگی عضلات از منابع ویتامین B استفاده کنید:

سالمون، اسفناج، عدس، مرغ، پرتقال، اواکادو

 

خوردن منابع غذایی غنی از ویتامین D نیز ممکن است به شما در کاهش درد عضلات پا کمک کند.

شیر، ماهی هایی نظیر قزل آلا، سالمون و ماهی سفید، قارچ، محصولات سویا مانند شیر سویا، توفوی غنی شده (پنیر سویا) و... .

 

شما همچنین می توانید با خوردن غذاهای زیر الکترولیت خون را در حد متعادل نگه داشته و تا حدودی از گرفتگی عضلانی جلوگیری کنید:

ماهی با استخوان مانند ماهی ساردین، محصولات لبنیاتی مانند شیر و پنیر، روغن زیتون، سبزی هایی مانند اسفناج، کلم پیچ، شلغم و کلم سبز، میوه هایی مانند موز، آواکادو، پرتقال و خربزه، حبوباتی مانند عدس، نخود، لوبیا، مغزها، سیب زمینی و سیب زمینی های شیرین

 

مواردی که پیشنهاد می‌کنیم مطالعه کنید:

 

کارشناسان سایت اورجینال پَل همواره از طریق راه های ارتباطی زیر آماده پاسخگوئی به تمامی سوالات شما عزیزان می‌باشند:

صفحه رسمی اینستاگرام: original.pal

واتس‌اپ: 09120387302

تلفن تماس: 08138283237 - 08138263633

 

ورود به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل


دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید